mandag 15. april 2013

Garnkaos


Vel overstått helg. Jeg har kost meg veldig med mine aller nærmeste, og faktisk fått gjort alle ting på to-do listen min, pluss litt til.

Lørdagen ble brukt til blant annet loppemarked, og der fant vi både stol til lille og et nytt spisebord til oss. Her sitter jeg faktisk akkurat nå og koser meg. Er det ikke fint?


Jeg fikk også ryddet ganske heftig i strikkeriene mine, og det var visst på tide! Nå er det garn-kjøpe-stopp – her må det produseres, ikke bare handles.
Jeg er ganske impulsiv av meg, og når jeg kommer over fine farger eller kvaliteter, eller ser et nytt fint mønster, har jeg en hang til å kjøpe. Ganske ukritisk i forhold til egen økonomi og  gjeldende garn-lager. Gjerne med øynene igjen og en brennende kort i hånden.

Dette er resultatet, i alle regnbuens farger, fra Alpakka, til Alpakka Silk, baby Merino, Ull, Bomull …you name it.




Konklusjonen er derfor; frem med strikkepinnene, strikkelisten og alle halvveis påbegynte strikkeprosjekter. Her må noe av garnlageret bort.

Hvor ble det forresten av alle de ekstra timene mitt døgn (og sikkert mange andres også) mangler? Her skal det inn fulltidsjobb, barn, hunder, trening, vask og stell av hus og dets innbyggere, lese bøker, lese blader, være sosial – og i tillegg kreativitet og produksjon.

Jaja, det er i hvert fall ikke tomt dette livet. Og det må man jo være glad for :)

mandag 1. april 2013

God påske påskestrikk

Hei, og god påske!

Dette er påskens siste dag, og jeg sitter med god samvittighet i stolen og ser på bilder fra påsken..

Påsken har vært fylt av venner, familie, grilling, bypåske, trilling, Ullevålseter, mer grilling, litt trening og ... strikk! :)

Denne barndomsgenseren fra Pickles falt jeg helt for når jeg så den hos Siren, og igjen når jeg så den på Pickles egen side. Garnet hadde jeg allerede kjøpt, så da var det bare å velge ut farger.

Genserens oppskrift var forholdsvis OK, men mangler en del små forklaringer som hadde gjort den enda litt enklere. Ofte bare en pekepinn på hvor eller hva de mener. Skulle nok også vært en forklaring på stripestrikken, for her klødde jeg meg ca. hundre ganger i hodet, men klarte alikevel ikke finne ut en fin måte å strikke de på uten å måtte feste ca 50 løse tråder til slutt. For å si det sånn...det var ekstremt mange tråder å feste på ferdig prosjekt (spy).

Genseren ble strikket ellers 100 prosent etter oppskrift i størrelse 2 år, da jeg strikker litt strammere enn Pickles, men endte likvel opp til å kunne passe neste år. Seriously. Jaja, bedre enn for liten.

Og her er resultatet. Den lyse delen er en tråd med hvitt og en tråd med kremfarge. Derav litt spill.


Vurderer å sette i en knapp foran, jeg synes nemlig kragen var litt vel myk


Jeg gjorde en egen vri på armene, og strikket vrangbord på tynne pinner i steden for rillekant 

Ja... Det er ikke alltid like lett å ta bilde av en på halvannet. Jeg bestikker med knekkebrød og kose-ord. Sola rett i fleisen og varme kinn er et must. Tror hun kommer til å ha denne genseren leeenge. :-)


God siste feriedag til de som måtte titte innom, min skal nytes med neste strikkeprosjekt.
Ego-prosjekt! :)