lørdag 2. februar 2013

Pickles: Enkel vest

Nå er vesten ferdig - og jeg gleder meg til å vise frem resultatet!

Først en liten oppsummering. Etter å ha kjøpt garn forrige lørdag ble jeg sittende å klø i fingrene etter å begynne på vesten. Jobbet hardt med Grey Gosling jakken mens jeg så på det andre deilige garnet som bare lå der og ventet. Så på den nyinnkjøpe oppskriften som så så lett ut. Forestilte meg ferdig resultat i hodet.

Søndag måtte jeg til verks. Neeesten ferdig med Grey Gosling, men den ble byttet kjapt ut. Pinner str. 6, oppskrift 2 år (så hun ikke skulle svømme i vesten, jeg som både har økt i pinnestørrelse og har ganske tykt dobbelt garn). Trodde strikken skulle se slappere ut, luftigere, men den ble ganske tett. Heldigvis, fordi Alba allerede har en Skappelgenser som har ørten tråder dratt ut etter Alba's iherdige maske-fikling. Og fordi at jeg følte tweeden fortjente litt tetthet. 

Resultatet ble en vakker farge, elsker spillet av rosa og turkis i den dyp lilla fargen. Vestens mønster i all sin enkelhet er også nydelig, riller mot glattstrikk, og den litt runde halsen som gjør vesten feminin. 

Størrelsesmessig skulle jeg nok ha valgt 3 år, da denne ikke kommer til å passe lenge. Men, på den andre siden så har jeg en gylden mulighet til å strikke en til av denne vesten, som jeg forøvrig lagde på et par kvelder i sofaen etter jobb, legging av barn og trening/shopping. Neste vest blir definitivt også i tweedgarnet - bare i rosa. Neste vest strikkes også på pinne nummer 6, men absolutt ikke på rundpinne 40cm... Herregud for et knot! Men det var det jeg hadde for hånden.

Knappene var noe jeg hadde liggende. Skulle egentlig bruke noen fra Etsy, men hadde ikke tid til å vente på at de skulle komme i posten. Typisk meg. 

Noen andre som har strikket Pickles-vesten? I spennende farger kanskje? Del gjerne!

På tide å ta opp Grey Gosling igjen.... God lørdag :-)

4 kommentarer:

 1. Foren skjønn vest og fargespillet i garnet var nydelig!

  Kjempefin blogg du har:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk takk:-) Elsket garnet, det var så tett og fint. Til og med mannen digget vesten (skal litt til for at han lar seg begeistre over noe.. Haha)

   Slett
 2. Superfin ble den, og garnet var helt vidunderlig!:)

  SvarSlett