torsdag 23. januar 2014

Strikk fra Guttestrikkeboka

Godt nytt år!

Ting går ikke så fort i mørketiden, men heldigvis fikk jeg en luke til å ta litt bilder med daglys. Bilder innendørs i mørket er ikke for meg.

Jeg er ikke den raskeste strikkeren, og spesielt ikke på pinne 2,5.

Jeg pleier faktisk unngå oppskrifter på pinne 2,5. Ironien i det hele er jo faktisk at jeg synes de mest behagelige og peneste plaggene er nettopp de som er strikket på denne pinnestørrelsen og opp til 3,5, så jeg får rett og slett bare ta meg sammen.

Denne luen er strikket over 2 kvelder (der venninnen min har strikket 2 Marius-luer på 2 kvelder…) på pinne 2,5.Oppskriften er Stripelue fra Guttestrikkeboka. Jeg elsker den boken, og synes det er ekstra stas at den finnes, nå som vi venter lillebror.

Den var enkel å forstå, relativt kjapp å strikke, men jeg skulle ønske jeg hadde mini-rundpinne i minste størrelse, da 96 masker på strømpepinner er litt knotete, samt at overgangene mellom farger/pinner ikke blir direkte vakre.

Luen er strikket i DROPS BabyAlpaca Silk. Det mykeste, myke garnet.
Denne Bleieshortsen er også fra Guttestrikkeboka. Knotet mye med mønsteret, og måtte holde tungen rett i munnen, og føre på papir underveis.
Til tross for utfordringene ble jeg ganske fornøyd med resultatet, selv om jeg nok bommet litt på strikkefastheten, eller garnet, den ble litt større enn antatt. Jaja, bedre for stor enn for liten sier nå jeg!

Bleieshortsen er strikket i samme garn som luen over, og ribbestrikken ble strikket etter idé fra eget hode, da jeg ikke er så glad i knyte-tråder.
Kunne nok godt strikket denne ribben enda lenger, men det var den der 2,5-tolmodigheten da.. Fnis.


Noen som har gode råd for raskere strikking forresten? Bedre teknikk?

Snart helg nå - og mer strikking! :)

9 kommentarer:

 1. Jeg skulle også gjerne ha strikket fortere! Ikke fordi jeg nødvendigvis strikker så innmari sakte, men det er jo så mye fint der ute som jeg har lyst til å lage…:-)
  (Og pinne 2,5 bruker jeg bare i nødsfall, selv om jeg er helt enig med deg i at resultatet blir nydelig!)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, herregud, jeg har lister på lister med ting jeg vil strikke, men hvor er tiden? :) Strikke på heltid hadde vært noe... :)

   Slett
 2. Fine ting du har strikket. Den bleiebuksen var supersøt og i en nydelig farge :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk. Selv venter jeg på nye innlegg fra deg hele tiden, du lager så mye fint til de små! :)

   Slett
 3. Så søte små plagg:-) Heldige lillebroren!

  Enig med deg om pinne 2,5 - veldig kjedelig å strikke med, men plaggene blir jo så gode og anvendelige, spesielt til småttinger!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, enig. Alt som er strikket på 4,5 feks - det går jo kjempefort. Men av erfaring husker jeg at førstemann ikke digget disse plaggene, og de føltes ganske klumpete på (det gjør de enda... sukk). :)

   Slett
 4. Åh som jeg ønsker meg den boka! Enda mere nå, når jeg ser det du har strikket fra den! Kjempefine plagg :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Du, jeg kan bare anbefale den på det varmeste! Vel verdt investeringen. :)

   Slett
 5. Så vakre plagg! Jeg må bare ha denne boka! Lua ser kjempefin ut og jeg digger bleieshortsen!

  SvarSlett