søndag 1. desember 2013

Selbu-prokrastinerings-votter

Desember 2012: Jeg bestemmer meg for å gi bort et par Selbu-votter til min svigersøster, etter et vellykket par til lille gudbarn. Det er to uker til julaften, men jeg er ved godt mot. Forskjellen på å strikke selbuvotter i størrelse 2 år og størrelse dame skulle jeg snart finne ut at var stor…

November 2013: Paret er ferdig. Den første votten ble gitt bort forrige jul med løfte om at nr 2 straks var ferdig. Og den hadde jo straks blitt ferdig, hadde det ikke vært for…

…jeg klarte å strikke en venstrevott til, og fant det ikke ut før den var nesten ferdig. Motløshet.
…jeg klarte ikke rekke opp en nesten ferdig vestrevott, og hadde dermed ikke mer garn
…jeg gikk til innkjøp av mer garn, men bommet litt på burnfargen og måtte bytte
…det tar tid å bytte garn
…andre, morsomme prosjekter

Tilslutt tok jeg meg selv i nakkeskinnet, og gjorde nr 2 ferdig. Visste du at man kan endre strikkefasthet på ett år med strikking? Det kan man. En vott str. liten dame og en vott str. større dame er derfor resultatet. Det blir en stund til neste par selbuvotter!

Jaja, mottaker ble glad, og jeg er dypt inne i neste prosjekt :)

God 1. desember alle som titter innom!

4 kommentarer:

 1. Hehe.. Fantastisk! Jeg har levert fra meg en lue en jul hvor trådene ikke var festet. Dette var det mottaker som måtte gjøre :) Men fine votter!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for kommentar på bloggen! Ville bare tipse deg om at fletteluen kommer i flere størrelser i boken til Marte Helgetun " I all enkelhet" Jeg har strikket str 2 år tidligere av denne luen :)

   Slett
  2. Takk for tips! Er det mye annet fint i den boken også? Og hvor får man kjøpt den, vanlige bokhandlere? :)

   Slett
  3. Marte Helgetun har en del fine mønstre :) Kan kjøpes på siden hennes. Jeg har også sett den i noen strikkebutikker som fører garn fra Du store alpakka også, i tillegg til at noen Bibliotek har den til utlån :)

   Slett