tirsdag 25. mars 2014

Copycat!

En innrømmelse: jeg er en copycat.
Jeg er ikke veldig flink til å finne kreative, nye sider av gamle oppskrifter. Jeg er ikke den som ser en oppskrift som jeg gjør helt min egen ved å bruke annet garn og ulike strikketeknikker. Jeg er en ren copycat. Jeg saumfarer blogger og instagram, finner meg noen favoritter og kopierer. Kopierer farger, kvaliteter, garn og oppskrifter.

Nå om dagen er en av mine absolutte favoritter panda_mr på instagram. Herre…jesus. Hun lager så utrolig mye vakkert! Hun er den jeg gjerne skulle vært. Henter frem mønstre jeg ikke kunne funnet frem til selv, hopper rett ut i vanskelige, engelske oppskrifter og velger farger og garnkvaliteter jeg ikke hadde drømt om at skulle være fine sammen engang. Og så blir resultatene fantastisk vakre. Jeg tør ikke hente bilder fra nett, men anbefaler alle med instagram å gå innom henne for inspirasjon. Tror ikke hun blogger, men hvis noen vet at hun gjør det – vær snill å del med meg!

Så, tilbake til saken, jeg er en copycat og gjør som alle andre. Knitgirl’s sokker som sitter på foten.
Jeg laget de ikke til førstemann (første-jente), så nå har jeg tenkt å strikke meg opp et lite lager av disse.

Disse rosa strikket jeg i fjor til en bekjent som ventet en jente, i DROPS Baby Merino. Ikke helt fornøyd med de, jeg synes de ble for store, klumpete og firkantede.


Denne gangen tok jeg frem DROPS Alpaca og traff spikeren på hodet! Disse er myke og litt elastiske, og verdens enkleste å strikke. Det beige paret stjal storejenta og løp rundt med, så nå må jeg gå opp noen masker og lage sånne til henne og – hun elsket dem! Dette paret må også forøvrig vaskes tilbake til normal størrelse... :)Bildene er ikke tatt med blitz, men med herlig solskinn!

Neste prosjekt gjøres ferdig i kveld håper jeg, og jeg er veldig spent på resultatet! Et lite hint...8 kommentarer:

 1. Jeg følger også panda_mr på instagram. Myyye fint.
  Disse sokkene du har strikket er gode

  SvarSlett
  Svar
  1. Panda_mr er blitt en stor inspirasjonskilde! :) Vi får bare fortsette å følge henne, og håpe vi noe ngang klarer å lage en brøkdel av hva hun klarer! :)

   Slett
 2. Jeg er nok også en copycat, men håper mere strikkeerfaring kan endre på det etterhvert:) Veldig fine sokker, jeg er stor tilhenger av knitgirls oppskrift:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Copycat er helt greit, og med erfaring; hvem vet? :)

   Slett
 3. Så myke og søte sokker! Det er liksom bare å hoppe i det om du vil gå litt utenom en oppskrift, men for noen funker det best å "kopiere". Uansett er det viktigste at en har det gøy med strikkingen syns jeg ;)

  Ha en fin onsdag videre!

  SvarSlett
  Svar
  1. Enig! Takk for hyggelig kommentar! :)

   Slett
 4. Ingen grunn til å finne opp kruttet på nytt, når det er så mange der ute som allerede har gjort det! ;)

  SvarSlett