tirsdag 1. april 2014

Strikkesmekke


Nå er det ikke lenge igjen!

Om, tja, alt fra 5 til 8 uker er han her, og jeg begynner å kjenne det på stikkelysten og på rede-bygging-lysten. Alt av babystrikkeoppskrifter slukes, og noe prøves ut.

Kom over disse nyyyydelige strikkesmekkene her hos Lykkeplagg, og måtte teste ut selv. I fargen "Nordsjø" fra DROPS - Extra fine merino, så min aller første egenproduserte smekke dagens lys. 
Jeg elsker at den er enkel, kjapp å strikke, og at kanten kunne strikkes på isteden for å hekles på. Noe nytt lærte jeg også!

Dommen fra kommende far er dessverre ganske kontant: den er for feminin...

Jaja, da er den i gi-bort kurven til en heldig jente som kan kle nordsjø-grønn farge. Jeg skal teste å lage en ny smekke uten kanten, eventuelt bare en enkel heklet kant rundt. Det må jo funke!
Oppskriften er egentlig på engelsk, men denne snille damen har oversatt den og gjort den enkel å følge. Tommelen opp for slike snille sjeler! :)

Nå skal jeg kose meg videre meg prosjektene mine, mens yndlingsserien Pretty Little Liars surrer i bakgrunnen. Ha en super tirsdag!

6 kommentarer:

 1. Kjempesøt! Så hyggelig å kunne være til inspirasjon:) Jeg har også tenkt litt på en litt mer guttete variant, og jeg er enig med deg i at en litt enklere heklekant kan være tingen. 5-8 uker ja, spennende tider fremover for oss begge nå! Her er det 3-4 uker til termin:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Du er til masse inspirasjon! Så mye at jeg faktisk vurderer å begynne å sy :)
   Så heldige vi er, med vår-babyer! Her er det vel egentlig 6-7 uker igjen, men håper 5 (førstemann kom 10 dager før termin), men skjønner at det kan ta lenger tid også... SUKK. Ventetiden! Fin og slitsom :)

   Slett
 2. Den er fin. Jeg strikket en sånn til datteren min da hun var lita. Så har jeg strikket en til guttebabyen min. Uten kanten og uten hull

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for inspirasjon, skal ta bort hullene på neste og se hvordan resultatet blir :)

   Slett
 3. Kjempefin! Eg begynte faktisk å strikke den same smekka i går kveld, som forhåpentlegvis skal bli ei gåve til ein liten vennebaby. Dei veit ikkje om det er gut eller jente dei skal få, så eg håper ei slik smekke i kjønnsnøytral farge kan gå til begge kjønn. Litt feminin er den jo, men det synst eg er heilt greit til små gutar. Satser på at venneparet synst det same :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Kanskje det er en løsning ja, i lys grått eller beige feks :)

   Slett